Tuesday, September 9

EXCHANGE STUDENT HANGOUT

Uusi syy, miksi Janina on fail: Unohti vaihdella Photobucket-tilejä ja nyt se heitti nuo muiden postausten kuvat kolmanteen ulottuvuuteen. Kuitenkaan ei tarvitse huolehtia, kuvat tulee ihan viiden päivän päästä takaisin! Nyt sen ajan latailen kuvia mun toisen tilin kautta. Sneaky. 

Mutta tosiaan tuossa viime viikonloppuna pääsin karistamaan Sauvon hiekat mun Chuck Tayloreista, kun suuntasin Turkuun. Vietettiin iltaa vaihtariporukalla Argentiinasta palanneen vaihtarin luona. Meitä oli kyllä ympäri maailmaa - niin palanneita vaihtareita ja Suomeen vaihtoon tulleita. Suurin osa olikin tuttua porukkaa paluuorientaatioleiriltä, mutta paljon tuli uusiinkin ihmisiin tehtyä tuttavuutta.
Tämä huono olo, josta tuli valitettua aikaisemmin on vähän helpottanut. Pakko sanoa että tästä on kiittäminen AFSää. En sano että se orientaatioleiri sai auttamaan vaan ne ihmiset. Uusiin oppilaisiin tutustuminen on ehkä ollut parasta koko vaihtarina oloa. Niin vaihtovuoden aikana kuin sen jälkeenkin. Ikävöin englannin kielen puhumista ihan hirveästi, joten vapaaehtoisena toimiminen on ollut ihan mieletöntä. Totta, tämä muistuttaa omaa vaihtovuotta ja kyllä, sen voi ottaa sekä hyvänä että huonona asiana. 
Tuolla vaihtari-illassa oli kyllä aikamoinen "culture-clash", kun ekana voidaan kuunnella jotain Eminemiä ja Miley Cyrusta ja sitten päädytään tanssimaan jonkin lattarimusiikin tahtiin. Tämä neiti veti kyllä ihan valkoiseksi, kun joku nappaa käsistä kiinni ja yrittää saada jonkinlaisia askelia musta ulos! Kyllä se siitä sitten lähti, vaikkei se varmasti näyttänyt sitten olleen mistään kotoisin. Kaksi vasenta jalkaa on kyllä aikamoinen taakka, etenkin kun nuo vanhatkin ovat vasta edessä päin. 
Oli kyllä ihan huippu ilta. Vaikkakin tuli pieni herkistyminen miettiessä omaa vuotta ja kuinka hauskaa mulla oli ja kuinka en ikinä halua sitä unohtaa. Vielä enemmän hymy nousee korviin, kun tajuaa olevansa mukana uusien vaihtarien elämässä mukana ja tukea heitä heidän kokemuksissaan ja pitää hauskaa isolla ja pienellä porukalla. Ja saa puhua sitä itselle sydäntä lähellä olevaa kieltä, englantia. Sitä toista äidinkieltä, jonka takia ruotsin kursseilta läpi pääsy tulee olemaan erittäin vaikeaa.

Uusia ihania viikonloppuja odotellessa.

0 comments:

Post a Comment