Saturday, March 21

CONVERSET KEVÄTKUNTOON


Teidän olisi pitänyt nähdä mut niissä kloorihuuruissa, kun istuin kylppärin lattialla näitä Consseja hangaten... Kuinkakohan monta aivosolua mahdoin menettää, koko päivän projektihan tuo loppupeleissä oli!

Tarviitte:
- Valkaistavat kengät (duh)
- Klooria (Itsellä Klorin original)
- Sangon kenkien liotukseen
- Harjan (esim. itse käytin saunan lauteiden harjaa)
- Uudet kegännauhat (Matalavartisiin 120cm, korkeavartisiin 150cm)

1. Heivatkaa vanhat kengännauhat kengistä, te ette tuu saamaan niitä puhtaiksi. Uudet maksaa vaan pari euroa ja antaa paljon pirteemmän fiiliksen niihin tallustimiin.

2. Laittakaa vettä sankoon ja sekoittakaa mukaan kloori. Vesi laimentaa klooria, eli kyllä klooria saa muutama loraus olla. Riippuu tietenkin kuinka kauan haluat pitää kenkiä siellä vedessä. Mitä enemmän klooria sitä vahvempaa sekoitusta ja sitä rajummin se valkaisee. Itse koen parin lorauksen olevan täysin hyvä. Heittäkää kengät sankoon 2-3 tunniksi.

3. Menkää sangon ja harjan kanssa jonnekin kylppärin lattialle ja aloittakaa kenkien harjaaminen. Harjatkaa kunnes olette tyytyväisiä ja kengissä ei erotu erityisempiä likatahroja. Kastakaa harjaa ja kenkiä välillä kloorivedessä, niin lika irtoaa paremmin! Tässä menee pieni tovi, etenkin jos teidän kengät on yhtä kurjassa kunnossa kuin omat. Harjauksen jälkeen voitte huuhdella ja asettaa kuivumaan!

Vapaaehtoista: Itse laitan aina kengät vielä pesukoneeseen 40-asteen ohjelmaan, mikä on kirkastanut väriä entisestään! 

EDIT: Kommentteissa oli huippu huomio, jonka unohdin mainita! Eli laittakaa jotkut ei-niin-tärkeät pyyhkeet (itse laitoin kaksi) kenkien kanssa sinne pesukoneeseen!

Tosiaan, tämä on ollut mulle oikea life saver. Jotenkin ne kengät näyttävät vähän ajan käytön jälkeen käsittämättömän surullisilta. Nuo mun kengät näytti luonnossa ihan ruskeilta, ettei uskoisi niiden alun perin olleen valkoiset. Käsittelin myös mun mustat matalavartiset Conssit kastamalla sienen klooriveteen (taikasieni käy myös!) ja putsaamalla valkoiset kumiosat sillä tavalla. Heitin ne myös erikseen pesukoneeseen ja ostin uudet nauhat. Nyt mulla on kaksi paria uudenveroisia kenkiä. Kelpaa taas vaappua eteenpäin!

2 comments:

  1. Jeiiij! Täytyy kyllä kokeilla kuhan vaan laiskuuttani jaksan :D Mietityttää vaan toi pesukone, ku conssit on kuinteskin melko painavat&kovat kengät niin eikö se pesurumpu mee tyyliin hajalle kun ne siellä paikuttaa menemään?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha :D Joo kannattaa heittää yksi jos toinenkin pyyhe mukaan, ehkä jotkut nukkavierut kun kuitenkin klooria niissä kengissä vielä on :)

      Delete